Sunday 16 March 2014

2013-1-TR1-COM06-47871-1 MY DIGITAL FRIENDS – MDF Gymnazium w Chybiu BIELSKO BIALA - POLONYA (03 – 10 Kasım 2013)


03 Kasım Pazar


Okul Müdürümüz Osman Nuri Batmaz, İngilizce Öğretmeni Nedim Delikara, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanımız Azime Ünal, Türkçe Öğretmenimiz Harika Namver ve 5 öğrenciden oluşan 9 kişilik proje ekibimiz, THY ve Lufthansa Havayolları ile Antalya’dan Krakow kentine Münih aktarmalı olarak ulaştılar. Burada okul öğretmenleri tarafından karşılanan ekibimizin transferi, İtalya ekibi ile birlikte Strumien kasabasındaki otellerine otobüsle yapıldı.


Konakladığımız Nova Otelde öğretmenler için bir de karşılama yemeği verildi.



04 Kasım Pazartesi

Gymnazjum w Chybiu Okulunda sabah karşılama töreni ile karşılanan Türk, İngiliz, İtalyan ve Estonyalı okul temsilcileri bir de ülkelerini tanıtan birer sergi açtılar. Bunun yanında Ülkeleri şehirleri ve okulları tanıtıcı video ve Power Point sunumlar gösterildi.
Daha sonra Okulun bölümleri gezildi ve eğitim sistemi ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.



05 Kasım Salı

Bütün okullar bir ders saati boyunca diğer ülkeden gelen katılımcılar için özel gösteriler yaptılar. Türkiye tanıtımı için okulumuzun DVD formatındaki sanal gezisinin yanı sıra Expo 2016 Antalya konulu kısa film gösterisi de yapıldı. Bunun yanında ortak okulların Türkiye bilgisini pekiştirmek için mini quiz yapıldı, hediyeler dağıtıldı. Son olarak harmandalı oynandı. 


Öğleden sonra eski bir şeker fabrikasından bozma olan Gençlik Kültür Merkezine gidildi ve öğrenciler burada modern dans ve perküsyon çalgıları konusunda hem bilgi aldılar hem de deneyim kazandılar.


06 Kasım Çarşamba

Sabah okulda Tahta Oyunları kulübünün düzenlediği etkinlik yapıldı. Burada öğrenciler hayatlarında ilk kez karşılaştıkları zeka oyunlarını öğrendiler ve oynama fırsatı buldular.


Çay kahve molasından sonra ise İngiliz ve İtalyan tanıtım gösterilerini ayrı ayrı izleme ve bu ülkelerle ilgili temel bilgiler edinme fırsatını bulduk. 
Daha sonra Gençlik Kültür Merkezi’ne giderek fotoğrafçılık, Özel Efekt ve Film çekme konularında profesyoneller tarafından bilgilendirilen öğrenciler kendi fotoğraflarını ve senaryolarını çekme fırsatı buldular.


07 Kasım Perşembe

Tamamen gezilere ayrılan bu günde, ünlü Tuz Madeni (Wieliczka) ve Polonya’nın eski başkenti ve aynı zamanda en güzel şehirlerinden biri olan Krakow’a gidildi.
Dünyanın en eski kaya tuzu madenlerinden biri olan Wieliczka, tarih öncesinden beri insanoğlunun tuz ihtiyacını karşılamaktadır. Uzunca bir süreden beri de madenin belli bir kısmı turizme açılmış ve 100 metreden fazla derinlikte tamamen tuzdan inşa edilen kilise, heykel ve şapeller Dünya’nın dört köşesinden gelen turistlerin beğenisine sunulmuştur. Tuz madeni aynı zamanda astım ve solunum hastalıkları için de şifa kaynağı olmuştur.  

Krakow, Polonya’nın eski başkentidir. Aynı zamanda ikinci büyük kent olan Krakow Polonya’nın kültür sanat kenti olarak kabul edilir. Birçok tarihi yapıyı içinde barındıran kent, II. Dünya Savaşı’nda Almanların önemli bir savaş karargahı olmuştur.

 08 Kasım Cuma

Sabah okula gitmeden önce köyün yakınındaki koruma altında olan Ulusal Park’a gidildi. Okulda öğrenciler Gençlik Kültür Merkezi’nde çekindikleri kendi fotoğrafları için çerçeve çalışması yaptılar. Öğlene doğru köyün belediye başkanı ziyaret edildi ve bölge ile ilgili genel bilgiler alındı. 

Öğleden sonra otobüslerle Pszczyna kalesine gidildi ve bugün müze olarak kullanılan kale gezildi. Daha sonra nesli tükenmekte olan Avrupa Bizonunun koruma altına alındığı hayvanat bahçesine gidildi.
  
09 Kasım Cumartesi

Sabah erkenden bütün katılımcı ülkeler ile birlikte otobüslerle Beskidy Dağları’na gidildi. Buradan teleferik ile Dağın zirvesine çıkıldı ve kısa bir dağ yürüyüşü yapıldı. Daha sonra öğle yemeği ve alışveriş için Bielsko Biala şehrine gidildi.


Akşam Chybie Avcılar Kulübünde ise özel bir veda yemeği verildi. Burada tüm ülke çocukları çok eğlendikleri gibi aynı zamanda hüzünlü bir şekilde Polonyalı arkadaşlarına veda ettiler ve Estonya’da bir dahaki sefere buluşmak üzere birbirlerine söz verdiler.
 
10 Kasım 2013 


Lufthansa Havayolları ile Krakow-Münih-İstanbul hattını uçtuktan sonra THY ile İstanbul’dan kalkan uçak  Pazar öğleden sonra Antalya Havalimanına iniş yaptı.

No comments:

Post a Comment